Pile „Tabaka“ je klasično jelo ruske kuhinje, servirano na drvenoj dasci. U pitanju je celo pile bez kostiju i porcija iznosi dva kilograma sa prilozima: pečeni krompir u ljusci na puteru, sveže nezačinjeno povrće, aromatizovani domaći hleb i sos pesto pomidoro od domaćeg paradajza. Jelo je dobilo naziv po gusanoj posudi „Tapak“ koju karakteriše težak poklopac koji nanosi pritisak dok se pile peče.
- Specijaliteti ruske kuhinje u Beogradu
- Autentične ukuse Carske Rusije u Beograd je doneo Dragan Erceg
- Pile Tabaka za dve osobe
- Lokacija restorana - Novi Beograd
Ambijent u Restoranu vuče korene iz prošlosti. Kao što kažu, „sve dobro novo je zaboravljeno staro!“. Domaćin i šef kuhinje Dragan Erceg je počeo sa ostvarenjem dečačkih snova u svetu gastronomije u svom rodnom gradu, Beogradu, u nizu elitnih restorana. U svojoj 25. godini, Dragan je podigao sidro i otplovio u, nama najbližu po duhu i veri, Carsku Rusiju.
Sa koferom punim iskustva i prakse, sada već master gastronomije, Dragan se vratio u Srbiju i okuplio tim profesionalaca i na putu je da ostvari svoj životni san i otvori svoj hram za dušu i telo - restoran „Red Russian“.
Naš domaćin je pažljivo odabrao nekolicinu klasičnih ruskih specijaliteta, i zajedno sa autorskim jelima oplemenio gastro-kulturu naše male zemlje.
Uživajte u stvarno najboljim ponudama i popustima u gradu!
Restaurant Red Russian
Adresa: Omladinskih brigada br.65A, lokal 11
Telefon:
Web stranica: www.redrussian.rs